Rockbjörnen och Way out West

way-out-west

Vi är såklart stora musikälskare och vi kommer att skriva om många musikaliska händelser, men även ge lite tips om go’ musik som vi uppskattar själva!

Igår gick stapeln av för Rockbjörnen 2015, Sveriges absolut största musikpris. Rockplatsen hölls för första gången på en helt ny plats, nämligen Kungsträdgården i Stockholm där galan hölls framför 15 000 fans! Rockbjörnen delas ut från tidningen Aftonbladet och har funnits sedan 1979 och betyder en stor del av dagens Musiksverige. Årets kvinnliga artist blev 17-åriga Zara Larsson som har fått mycket uppmärksamhet i pressen på senare tid. Hon vann även priset som bästa kvinnliga liveartist vilket vi tycker är jätteroligt! Zara Larsson har länge kämpat för jämställdhet inom musikbranschen och det håller vi självklart med om! Heja Zara och stort grattis till dig. Det blev dubbel Z-firande på årets gala då årets manliga artist blev Måns Zelmerlöw som senast är känd för att tagit hem melodifestivalen OCH Eurovision song contest 2015! Måns tog även hem bästa svenska låt 2015 med just låten Heroes som han framträdde med under Eurovision, och även bästa manliga liveartist. Stort grattis även till Måns!

En annan stor musikhändelse som tar plats i Göteborg med start idag är nämligen den kulturstämplade festivalen Way Out West. Way Out West startade som en snackis 2007 då man lyckades landa bland annat Kanye West, Erykah Badu och Florence Valentin för den första fesitvalen. Festivalen blev självklart en succé och har varje år vuxit sig större och större. Festivalen hålls i Slottsskogen i centrala Göteborg och pågår från den 13-15 Augusti. De största namnen i år är bland annat Alt-J, Beck, Florence + The Machine, Ms Lauryn Hill, Patti Smith, Pet Shop Boys, Kygo och många, många mer. Way Out West har av många fått stämpeln som Sveriges bästa festival, men har nyligen fått konkurrens från nystartade bråvallafestivalen. Vi hoppas det blir en lugnt helg i götet fyllt av härlig musik och många leenden!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *