Glastonbury 2016 mindre än en månad bort

radiohögsby-glastonbury

Idag släpptes den slutgiltiga line-up’en inför årets Glastonbury-festival som vanligt tar plats i slutet på juni utanför engelska lantidyllen Glastonbury. I år tar festivalen plats mellan den 22a och den 26e juni 2016 på över 100 olika scener.

Glastonbury 2016

Det är inte med överdrift som Glastonbury ofta kallas världens största festival, kanske inte till besökarantalet men musikmässigt och historiemässigt är det inte många festivaler som rår sig på festivalen över världen. Den enda vi kan tänka oss som större är om Woodstock skulle fortsatt år efter år. Besökare från världens alla hörn besöker självklart festivalen som pågår i fyra dagar. Även musik från alla världens hörn går att hitta på plats, i alla olika genres du kan tänka dig. I år är line-up’en något tunnare än de senaste åren. Det är enorma namn som kommer uppträda, men jämfört med tidigare år är den inte lika fullspäckad som den brukar kunna vara. Ett urplock från den stora scenen är bland annat:

  • Muse, Coldplay, Adele, Beck, ZZ Top, Foals, Tame Impala, Jess Glynne, Two Door, Cinema Club och Ellie Goulding.

Ett urval från de övriga mindre scenerna är:

  • Disclosure, LCD Soundsystem, Bastille, PJ Harvey, Years & Years, Tom Odell, The Lumineers, Sigur Ros, M83, Fatboy Slim, Mac DeMarco, Band of Horses, Of Monsters and Men (från Sverige), Matt Corby och Art Garfunkel för att nämna ett fåtal.

Vad som dock gör Glastonbury lite mer unik än många andra festivaler som t.ex. Roskilde eller Coachella är att festivalen ses mer som en stor konstfestival än bara en musikfestival. Med mer än 100 scener så är det givetvis även extremt många artister som kommer uppträda. Stora som små, alla är välkomna som artister till Glastonbury och det finns en uppsjö av olika stilar och upplevelser som finns att bevittna på plats. Enklaste sättet att ta sig till Glastonbury från Stockholm är att ta ett direktflyg till Bristol där det sedan bara är inte ens en timme ner till festivalen. Flyg från andra städer kan vara förmånligare att ta flyg till London och sedan byta till tåg beroende på vart i landet du bor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *