Guns N’ Roses i Stockholm 2017

Dagens som så många har väntat på kom slutligen igår till Stockholm. Det var första gången sedan 1993 som Guns N’ Roses stod med originaltrion Axl Rose, Slash och Duff McKagan stod på en scen i Sverige. Som ni alla kan tänka er så var förväntningarna högre än någonsin och många var nog nervösa om det var ett Guns N’ Roses på slutets rand som stod på scenen eller om natten skulle föra oss alla tillbaka till början av 1990-talet då bandet hade sin peak.

Svaret är att det blev antingen eller, det blev något helt annorlunda. Givetvis är det äldre herrar som står på scenen och rockar loss än var det var 1993, men de gör det ändå med en intensitet och hårdrocksmoral att det inte gör något att de är närmre 50 än 20! Gruppen känns tightare än någonsin, alla går precis som det ska (vilket är relativt ovanligt för att vara dem), och det är hårdare rock än någonsin som vi hört från rocklegenderna från Los Angeles. Konserten som varade i över tre timmar kändes nästan som ett förlåt till Sverige för att de inte varit och spelat sedan 1993, ett förlåt som hade varit ännu bättre om de kortat ner konserten en timme. Alla nya låtar är det nog inte många som ville höra egentligen, men vem kan vi vara att bestämma det?

Självklart spelades alla klassiker som November Rain, Sweet Child O’mine och Welcome to the Jungle innan konserten inramades på ett perfekt slut då sista låten Paradise City drog igång. Det var nöjda 55.000 åskådare på Friends Arena i Stockholm som fick sig precis den dosen med Guns N’ Roses som de behövde efter nästan 25 års uppehåll. Bandet fortsätter nu sin världsturné och vi hoppas att de håller sin kvalité turen ut så att alla andra länder får njuta lika mycket som svenskarna fick!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *