Mumford & Sons skippar Bråvalla

Vi har alla läst om de hemska och vidriga sakerna som hänt på årets Bråvalla-festival och andra festivaler runt om i landet. Någon som fått nog är Markus Mumford och hans band Mumford and Sons.

Det är väl dags att det säga ifrån tycker vi, våldtäkter, sexuella ofredanden och sexuella trakasserier har varit huvudrubrikerna på årets Bråvalla-festival istället för konserterna i sig. Aldrig tidigare har vi skådat en utbredning av så många våldtäkter på en och samma konsert i Sverige tidigare. Arrangörerna och Polis säger att de gör allt de kan, men ett band som tycker att det inte duger är engelska Mumford & Sons som nu gått ut med uttalandet att de bojkottar Bråvalla-festivalen tills de ser tydliga förändringar om hur säkerheten sköts på festivalen. Bandet som uppträtt i Sverige flera gånger säger nu stopp och säger att de inte ställer sig på scen under Bråvalla igen innan de ser att något drastiskt gjorts för att stoppa allt detta.

Vi ger Mumford and Sons en står applåd som drar upp problemet och säger att detta inte är acceptabelt någonstans! Vi hoppas självklart att vi aldrig måste läsa om något liknande som vi läst om de senaste veckorna och att festivaler över hela jorden ska få vara vad de är tänkt att vara; en fest för musik och kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *