Nya sätt att upptäcka musik

Som vi alla vet så kan det vara riktigt svårt att upptäcka ny musik. Det är lätt att snöa in sig på sina favoritartister och sträcklyssna igenom hela diskografier innan vi blir less. Men ibland kommer den där dagen när en bara önskar att ny, bra musik som är i en stil ramlar rakt ner i knät utan att en behöver leta efter det själv. Just nu så har det hänt, dubbelt upp!

Få ny och fräsch musik serverad med Spotify

De vi har tacka för att slippa leta fram härlig ny musik helt själv är svenska företaget Spotify och deras innovation. De har nämligen kommit fram med två olika funktioner i deras program som registrerar vilken musik du lyssnar mest på och presenterar sedan heta låtar som du kan gilla, varje vecka!

Discover Weekly:

Det första programmet heter Discover Weekly. Varje måndag så blir du här presenterad med en spellista på ungefär 30 låtar som har valts ut av Spotify’s program som försöker matcha låtar som du kan tycka om. Ibland kan det dock hända att en låt som du t.ex. har i någon spellista kommer mer och ibland kan till och med samma låt komma med två veckor i rad. I överlag så tycker vi att tjänsten är helt underbar. Av de 30 låtarna som presenteras så finns det i alla fall ett par som kommer falla dig i smaken, så det tackar vi stort för då det kan vara ordentligt svårt att hitta ny musik. Du kan här bli tipsad om gamla och nya låter från alla olika genres du kan tänka dig. De gör helt enkelt en stor mix av vad de tror att du tycker om!

Release Radar:

Det andra och sprillans nya programmet heter Release Radar vilket påminner om Discover Weekly. Även här snappar programmet upp vad du brukar lyssna mycket på och har lagt till i spellistor, men den stora skillnaden är att här presenteras 20 låtar på fredagar som bara är nya releaser. Du får alltså ta del utav helt nya låtar som du kanske annars skulle missat, men nu med hjälp av Release Radar så kan du få den hetaste och nyaste musiken direkt in på en spellista under ditt spotifykonto. Börja följ spellistorna som du kan hitta på startsidan i Spotifyprogrammet och håll dig sedan uppdaterad med ny musik som du garanterat kommer gilla. Denna veckan blev vi tipsade om nya singeln WALLS från Kings of Leon som kommer från albumet med samma namn som släpps nu i oktober!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *