Prince 1958 – 2016

Som många av er säkerligen har läst så är det redan över en månad sedan en av världens absolut största artister gick bort, nämligen Prince. Prince föddes 1958 i Minneapolis, Minnesota, en delstat han aldrig riktigt lämnade, vilket även var platsen han dog på. Många av er känner säkerligen igenom honom som en väldigt extravagant och färgstark artist som inte var rädd för vad någon tyckte eller tänkte. Prince blev under sina år och är fortfarande en stor ikon för trans- och gayvärlden då han stod för öppenhet och var absolut inte rädd att bära kvinnokläder vilket han gjorde ofta både på och utanför scenen.

Prince har gjort hundratals timmar av musik som kommer finnas kvar för evigt, men utan tvekan den största låten han någonsin släppt är självklart Purple Rain som han år 1984 släppte tillsammans med gruppen The Revolution och som direkt blev en av världens mest spelade låtar under tiden. Den har i efterhand kallats 80-talets bästa låt och är med på topp 150 av de bästa låtarna genom tiderna.

Det var sedan efter många års missbruk som drogerna tillslut tog över Prince’s liv helt och hållet. Han hade åkt in och ut från rehab flera gånger på grund av sina drogproblem och det var även dess som tog honom. Prince var även en väldigt religiös man inom Jehovas vittnen och hade sin tro med sig under hela sin musik, vilket även influerat mycket av hans musik. Musikvärlden tog givetvis emot nyheterna om hans död med stor sorg, men han kommer definitivt bli ihågkommen som en av de absolut största stjärnorna och artisterna jorden har någonsin skådar. Vi på Radio Högsby tackar Prince för alla fina minnen med hans musik och vi vet att hans musik kommer finnas med oss för evigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *