Svenska musikframgångar 2017

När det kommer till den internationella musikscenen så har Sverige alltid varit ett land som varit mitt i smeten bland de största artisterna. Det är inte bara artister som Sverige exporterar men även väldigt talangfulla låtskrivare.

När det kommer till musiken så är det dock två akter som är på väldigt mångas läppar just nu. Den ena består av Sveriges antagligen mest kända syskonduo och den andra är en världens mest kända artister just nu.

Zara Larsson är en av Sveriges största artister som tagit ett stort kliv till den internationella scenen. Med singeln Lush Life så slog hon igenom både i Sverige och internationellt och slog sig in på många topplistor världen över. Succén följdes snabbt av singeln Never Forget You ft MNEK, Ain’t My Fault, I would Like och So Good ft Ty Dolla Sign. Zara har 2a och 3e-placingar på engelska topplistan och en 13e plats på den amerikanska topplistan med hennes låtar som huvudakt. Som featured artist så tog hon sig för första gången till förstaplats av brittiska musiktopplistan och till en sjätteplats till amerikanska topplistan med låten Symphony av Clean Bandit. Framgångarna har varit enorma på kort tid för den unga svenskan, och vi längtar tills det blir mer framgångar!

Sveriges utan tvekan mest kända syskonduo är systrarna Klara och Johanna Söderberg som slog igenom med en YouTube-video sjungandes i de svenska skogarna. Efter detta så har de tagit sig in i det svenska folkhemmets hjärta men även slagit stor på stora musikscener som i England, Tyskland och USA. De har inte nått samma kommersiella framgång som Zara Larsson men har sålt platina i England och Sverige två gånger! Deras senaste kända framträdande var de då spelade två kritikerrosade Leonard Cohen-hyllningar på Dramaten i Stockholm som sålde slut rekordsnabbt. De jobbar i skrivande stund med deras kommande album som väntas kommer under sommaren eller hösten 2017, det är något vi minst sagt ser fram emot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *